Beneficiile ceaiului negru



Ceaiul negru duce la imbunatatirea activitatii cerebrale. Bea ceai negru si fii mai inteligent! Suna prea bine ca sa fie adevarat? Ei bine, conform unui studiu din Departamentul de Psihiatrie a Universitatii Basel din Elvetia, consumul de ceai negru sporeste capacitatea de memorare. Ceai negru si mixuri de ceai Negru poti gasi pe internet si poti achizitiona ceaiul negru online. Cand vine vorba de preturi ceai negru, sa stii ca ceaiul negru nu este foarte scump. Exista preturi ceai negru mai mici sau mai mari, insa nu difera foarte mult de la un magazin la altul.


Pana anul trecut, efectele ceaiului negru asupra functiei cognitive erau speculative, dar odata cu progresul realizat in imagistica prin rezonanta magnetica, doctorul Stefan Borgwardt a putut vizualiza conectivitatea crescuta in cortexurile creierului, rezultata in urma consumului de ceai negru. In mod specific, consumatorii de ceai negru si verde au aratat o conectivitate crescuta in portiunile cheie ale creierului asociate cu memoria. In vederea realizarii studiului s-au folosit subiecti de sex masculin sanatosi, iar un rezultat al acestuia a constat in faptul ca atunci cand au consumat bauturi nealcoolice continand extract de ceai negru,  acestia nu au dat dovada doar de conectivitate sporita in portiunile creierului, ci si de performanta imbunatatita in sarcinile memoriei.


Ceaiul negru are un efect de relaxare si anti anxietate. Un studiu publicat in Journal of Trends in Food Science & Technology de doctorul Juneja si echipa sa, afirma faptul ca teanina actioneaza ca un neurotransmitator de unde alfa in creier. Undele alfa sunt considerate drept indicator al relaxarii. Subiectilor umani le-a fost administrata o cantitate de 50-200 mg de L-teanina, demonstrand o crestere a undelor alfa fara a fi cuprinsi de stari de somnolenta. Deci, se pare ca putem consuma ceai negru pentru a ne binedispune, fara a adormi. Ar trebui sa ii faci cadou oricui, este un cadou bine venit.


Exista foarte multe beneficii ale ceaiului negru:
-          Imbunatateste memoria
-          Ajuta la slabit
-          Are efect antibacterian si imbunatateste imunitatea
-          Combate oboseala
-          Reduce stresul
-          Ofera senzatia de satietate si reduce pofta de mancare
-          Imbunatateste sanatatea cardiaca si arteriala

Comments