Care este cel mai bun scaun de birou



 
Confortul de la birou este foarte important mai ales pentru cine petrece ore in sir lucrand la calculator. Un scaun de birou este unul dintre cele mai importante lucruri la care trebuie sa se gandeasca o persoana care lucreaza multe ore la birou. Fie ca alegi scaune de birou ergonomice sau scaune de birou cu suport lombar, important este ca aceste scaune de birou sa iti asigure o pozitie corecta a corpului in timp ce lucrezi.

Exista foarte multe modele de scaune de birou care iti pot asigura o pozitie corecta a coloane, preturile la un scaun bun pornind de la 300 de lei in sus. Trebuie sa tii cont ca sanatatea este mai presus decat toate, pentru ca fara sanatate nu mai poti face aproape niciunul dintre lucrurile pe care le faci de obicei. Tocmai din acest motiv un scaun bun trebuie sa indeplineasca anumite conditii. In primul rand pentru a fi bun, un scaun de birou trebuie sa fie ergonomic. Acest lucru inseamna ca trebuie sa fie proiectat avand in minte corpul persoanei care il va utiliza. Daca scaunul ergonomic are si suport lombar, atunci este cel mai recomandat sa achizitionezi unul.

Asadar, un scaun de birou ergonomic trebuie sa indeplineasca anumite conditii si il poti alege tinand cont de urmatoarele aspecte:


  1. Inaltimea: scaunul trebuie sa aiba o inaltime ajustabila, astfel incat sa permita pozitia de 90 de grade a picioarelor, deci sa nu fie pozitionat nici prea sus, nici prea jos.
  2. Bratele: scaunul ideal trebuie sa aiba brate
  3. Spatarul: cel mai bine este ca scaunul de birou sa poata sprijini in intregime zona lombara a spatelui, precum si zona umerilor si a gatului.
  4. Tetiera: tetiera este optionala, insa este utila persoanelor care vorbesc foarte mult la telefon in timp ce stau in fata calculatorului


Un lucru de care se tine foarte mult cont in alegerea unui scaun de birou este partea vizuala (design-ul, culoarea si materialul din care este confectionata tapiteria scaunului de birou). Indiferent ca este din piele (naturala sau ecologica), material textil sau plasa, important este ca scaunul sa se plieze pe gustul tau. Majoritatea oamenilor prefera scaune de birou care sa fie din piele, insa o mare parte dintre oameni aleg scaune de birou cu tapiterie din material textil (stofa).




  

Comments