Lucruri pe care sa le stii despre un lift



 
Un lift are o mare importanta in ziua de azi, in primul rand ca ne-am obisnuit cu o viata confortabila, cu lifturi peste tot, in special in marile orase. Datorita confortului zilnic cu care ne-am obisnuit, lipsa unui lift poate insemna un effort destul de mare, mai ales daca trebuie sa urci cu bagaj intr-un bloc cu multe etaje. De multe ori oamenii raman uimiti daca nu vad lifturi la cladirile cu 4 etaje, insa cei care stau in blocuri de 4 etaje fara lift, nu sufera dupa lipsa unuia.

In ultimul timp au aparut foarte multe solicitari pentru producatorii de lifturi, datorita exploziei de blocuri noi construite de dezvoltatori in toata tara, mai ales la marginea marilor orase. Pe http://www.mpifma.ro/ascensoare/ poti gasi orice lift, in functie de tipul cladirii poti gasi modele de lifturi pentru blocuri rezidentiale, pentru cladiri de birouri, pentru hoteluri, pentru spatii comerciale, pentru institutii si  spitale, pentru depozite sau chiar si platforme pentru service-uri auto. Exista mai multe tipuri de ascensoare, iar in urma acestei clasificari pe IFMA, care are o experienta de peste 55 de an pe piata lifturilor si ascensoarelor, poti gasi lifturi pentru persoane, pentru marfa, pentru persoane cu dizabilitati sau platforme auto si scari rulante.

Intretinerea unui lift este foarte importanta, daca vrei ca liftul sa reziste si sa nu se strice sau sa nu se deterioreze usor, trebuie sa ai in vedere cateva aspecte, precum timpul in care liftul raspundede  la apasarea butonului si pana la preluarea actiunii, transportarea lina, timpul de urcare intre etaje sau modalitatea de deschidere a usilor. Aceste aspecte tehnice sunt cele mai importante pentru a sti sigur ca un lift functioneaza corespunzator.

Pe partea de sigurnata a utilizatorilor liftului, trebuie stiut intotdeauna ca urmatoarele lucruri functioneaza corespunzator: sistemul de iluminare in interiorul ascensorului, sistemul de alarma si sistemele de comunicare din interiorul liftului. Cu cat intretinerea unui lift se face cat mai corect, cu atat durata de viata a acestuia va fi mai lunga. Intretinerea ascensorului trebuie de asemenea efectuata cu regularitate pentru fiecare componenta in parte a acestuia. Exista echipe de specialisti care se ocupa de acest lucru.




Comments