Amenajari exterioare : Contractorii de vopsit




Contractorii de vopsit
Haideti sa facem lucrurile mai usoare
Cand exteriorul locuintei este vopsit, sunt diferite moduri pe care proprietarul ar putea obtine experienta placuta. Cu doar cateva planuri lucrurile se pot obtine mai usor si mai eficient rezultand terminarea proiectului sau lucrarii la timp.
In primul rand urmarim rezultatele cele mai bune.

Planul:
Gestionati-va timpul cu contractorul, va trebui sa stiti cand vor veni vopsitorii sa ia masurile avansate pentru a intretine  exteriorul si luati deciziile efficient. Spre exemplu sa nu se tunda  gazonul inainte de vopsit sau cand acestia vor fi la fata locului chiar si in ziua urmatoare, Mici bucati de iarba pot fi suflate in vopseaua umeda, va afecta finisajul.
Alte posibile conflicte se pot intampla cu tinichigii,fumul munca copacilor si munca de utilitate.

Domeniul:
Proprietarul ar trebui sa se simta comod cu domeniul de activitate propus si sa fie acceptat inainte de inceperea proiectului . Daca exista efecte secundare ar trebui rezolvate inainte de orice lucrare inceputa. O propunere in scris si estimarea timpului ar trebui sa fie prezentate proprietarului care sa ceara clarificari pentru un exemplar semnat pentru noul proiect , inainte de orice inceput de lucrare.

Animalele de companie
In timp ce vor avea loc lucrarile la exterior, animalele de companie nu pot fi prea fericite cu idea. Pisicile si cainii in special, nu pot fi comozi in a avea oaspeti in afara casei pe proprietate.Se recomanda acordarea unei vacante animalelor la membrii de familie sau celor apropiati.

Etapele de proiectare :
PRE DESIGN
  1. Anchetarea si elaborarea zonei – situatia existent pe obiect ( frontier, site-uri liniare, stationarea, elevatiile etc.
  2. Elaborarea termenilor de referinta. Client si designer – pregatirea termenilor de referinta specifica continutului proiectului, cerintele speciale ale clientului, locatia elementelor de exterior (gratar, zonele de apa, trotuare, iluminatiile, grupurile de plante, etc.
DESENUL PROIECTULUI
  1. Dezvoltarea proiectarii – Se discuta pregatirea si proiectarea cu clientul. Pe baza acestei discutii si in functie de indeile angajatorului vor avea loccorectiile eventuale , dezvoltarea care va lua in considerare toate detaliile mentionate de client.
  2. Design, preliminary dendrologic: Acest proiect determina aspectul final al vegetatiei, in zonele de iarba, trotuare, corpuri de iluminat, elementele arhitecturale etc. si determina compozitia tipurilor de plante.
  3. Nivelarea vertical (proiectare detaliata). Aceasta determina amplasarea elementelor in ascpect vertical, drenarea zonei, pantele ed pavaje, localizarea eventualelor ziduri de sprijin, pe scari, arbori etc.
  4. Stabilirea (proiectare detaliata). Se transfera de la sistemele de proiectare a terenului structura tuturor site-urilor liniare si stationare ( trotuare, zone de apa etc)
  5. Schema de plantare ( proiectare detaliata): Se specifica locatia si numarul de tipuri de plante.
  6. Proiectarea sistemului de irigare: Ideea unui system de irigare este de a realiza udare uniforma intregii zone.
  7. Sistemelor de irigare: In lunile de vara udarea de zi cu zi a pajistilor este o necesitte, acesta este un angajament care creste costul de intretinere a pajistilor si a plantelor. Sistemul  automat face stropirea de intretinere semnificativ mai usoara.





Comments